Het verlies van Clippers tegen Suns doet twijfel rijzen over de hoop op het NBA-kampioenschap

Kawhi Leonard en Paul George naderden het middenveld voorafgaand aan de start van zondagavond in de Crypto.com-arena, waarbij de een standvastig was en de ander op het punt stond te spreken. Clippers-sterren werd gevraagd het publiek toe te spreken vóór de eerste wedstrijd van het team, en George hield het kort toen Leonard knikte.
Zoals de hele zondag te zien was, hadden de Clippers moeite om de Phoenix bij te houden in hun verlies van 112–95, en in Game 2 moesten de Clippers een paar vragen beantwoorden voordat ze droomden van een kampioenschap.
Hoewel Reggie Jackson aan zijn derde wedstrijd op rij begon, opende John Wall het derde kwart met een startplaats en evenaarde Wall Jackson binnen enkele minuten bijna.
Paul George eindigde met 40 punten zonder Kawhi Leonard en John Wall, en de Clippers stelden hun late climax uit in een overwinning op de Sacramento Kings.
Hoe balanceren de Clippers met hun startcentrum Ivica Zubac en de frequentie waarmee ze hem vervangen door een kleinere ploeg? Met behulp van traditionele grote pucks gedurende de wedstrijd wurgde Phoenix de Clippers voor rebounds in de eerste helft om een ​​voorsprong van 20 punten te nemen, waarbij hun starter Deandre Ayton ooit met succes de bal van Jackson afpakte.
Misschien wel het allerbelangrijkste: is dit een voorbeeld van snel moe worden, of houden de Clippers geen rekening met de instructies van coach Tyrone Liu buiten het seizoen dat ze ondanks al hun talent niet hun best zullen doen als ze niet alles geven?
"Je kunt de wedstrijd niet zo beginnen, vooral niet als je met een verdedigende mentaliteit wilt beginnen", zei Liu. “Er is geen excuus om rug aan rug te spelen. Iedereen speelt rug aan rug. Wij moeten beter worden.
John Wall zegt dat hij zich fysiek goed voelt en goed speelt, “behalve de vrije worpen van Shaq.”
De Clippers verloren in een slechte eerste helft, en Phoenix verwierp snel alle comeback-pogingen in de tweede helft, met Devin Booker op voorsprong met 35 punten en 16 kansen.
Op dezelfde manier bekritiseerde George de verdediging – hij zei dat de verdediging met de bal waardeloos is, en de verdediging zonder bal waardeloos.
Leonard speelde zijn tweede wedstrijd van het seizoen, waarin hij 21 minuten speelde en 11 punten, 6 rebounds en 2 assists had, 7 punten dicht bij de vrije worplijn. Op een avond nadat George 40 scoorde in 39 minuten om Sacramento te verslaan, speelde hij 34 minuten en scoorde 16 punten.
Jackson scoorde niet, miste vijf keer in 24 minuten en had twee assists. Wall begon al vroeg in de tweede helft op te warmen op de basislijn, waarbij Wall samen met George en Leonard de nummer één balhandler overnam. Op een avond was Wall's meest opmerkelijke bijdrage tijdens de wapenstilstand in Sacramento een nevenadviseur die hij aan Norman Powell leverde toen de startende quarterback vroeg in het seizoen 3-uit-18 sloeg, zei Liu voor de aftrap.
"Norm was niet blij met zichzelf, maar [Wall] praatte met Norm en zei alleen maar: 'Blijf spelen, blijf spelen'", zei Liu voordat het spel begon.
“Als je correct en agressief schiet, is alles in orde. Je zult niet elk schot missen.”
'Weet je, Michael Jordan en ik doen niet elk schot, weet je?' zei Lou Powell. 'En wij zijn de beste twee ter wereld, dus je moet doorgaan, weet je?'
Powell ging met 4 uit 9, waarbij hij Liu's advies in acht nam om agressief te blijven, wat soms werkte – liggen en de gemakkelijke dunk-overgang van Leonard in het derde kwart miste – soms niet – in een poging de bal eruit te krijgen. Overgedragen aan Zubak voor wurging.
Lou hoefde Wall niet te vertellen dat hij moest blijven aandringen. De Clippers stonden met 11-0 achter en scoorden niet in de eerste drie minuten van de wedstrijd, en toen Wall in de eerste acht minuten het veld betrad, versloeg Booker de Clippers met 14-10, waardoor de voorsprong van de Suns nog verder werd vergroot. .
Dankzij de diepgang van de Clippers kunnen ze Kawhi Leonard van de bank halen en tientallen opstellingscombinaties spelen, terwijl ze zich concentreren op het opbouwen van titelkandidaten.
De muur zorgde voor de ontbrekende wachtrij. Zijn eerste pass was de perfecte pass voor George voor een dunk. Zijn eerste break was een rush over het hele veld. Wall probeerde de bal naar zijn middel te krijgen en was, ondanks de tegenslag, moedig. Wall was niet perfect, hij maakte 1 van de 5 vrije worpen, maar hij had 17 punten op 7 van de 12 schoten.
Leonard speelde zeven minuten in het derde kwart, waarmee hij het patroon van zijn eerste wedstrijd op de bank voortzette, waar hij wissels doorvoerde in drie delen van elk ongeveer zeven minuten: de helft tot het einde van de eerste helft, daarna de derde. half. Minuten sluiten.
Prep Rally is gewijd aan de SoCal High School Athletic Experience en biedt je scores, verhalen en een kijkje achter de schermen van wat voorbereidende atletiek zo populair maakt.
Andrew Grave is een Clippers-beatschrijver voor de Los Angeles Times. Hij sloot zich aan bij The New York Times nadat hij verslag had gedaan van American football en atletiek aan de Universiteit van Oregon. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Oregon en groeide op aan de kust van Oregon.

Posttijd: 25 oktober 2022