Kawhi Leonard komt van de bank tegen de Los Angeles Clippers over de Lakers

LOS ANGELES — Na het hele afgelopen seizoen te hebben gemist, besloot Kawhi Leonard nog even te wachten voordat hij terugkeerde naar de Los Angeles Clippers, waardoor hij een langverwachte speler werd.
Leonard, die voor het eerst bij het team kwam, besloot niet te starten, in de hoop zijn beperkte speeltijd optimaal te benutten. Hij eindigde uiteindelijk toen de Clippers opnieuw de Los Angeles Lakers versloegen. Leonard scoorde 14 punten, waaronder een springer van 6 meter met nog 52,3 seconden te gaan, in een overwinning van 103-97 in de Crypto.com Arena.
De Clippers versloegen hun rivalen in de line-out voor de achtste keer op rij, ondanks het feit dat de spelers van hun team pas om 6:25 van het tweede kwart in de wedstrijd kwamen en drie minuten speelden in totaal 21 minuten.
"Het is lang geleden", zei Leonard over zijn verwachting van de wedstrijd. "Maar ik heb vorig jaar 82 wedstrijden gewacht, dus ik had niet verwacht dat een kwartier zo lang zou duren."
In Game 1, nadat hij zijn rechter voorste kruisband had gescheurd in Game 4 van de tweede ronde tegen de Utah Jazz op 14 juni 2021, zit Leonard voor het eerst sinds hij voor de San Antonio Spurs speelde in november 2013 op de bank.
Leonard zei dat hij besloot de play-offs niet te starten nadat hij de gegevens had gecontroleerd en simulaties in de praktijk had uitgevoerd. Ze willen zijn terugkeerminuten maximaliseren, hem op de grond krijgen en de wedstrijd in de hoogst scorende fasen beëindigen.
"Toen ik begon, zat ik 35 minuten in realtime", zei Leonard over het starten en nog steeds kunnen afmaken van het spel. “Het duurt te lang. Dus ik denk dat dit gewoon het beste scenario is. Maar we zullen zien hoe het gaat.”
Eindelijk terug op het veld verspilde Leonard geen tijd. Hij begroef zijn eerste twee schoten, beide vanaf de middellange afstand, waar hij vaak graag acteert.
“De eerste [Leonard] stuitte, ging van kust tot kust en raakte zijn kleine patentfade”, zei de 15-jarige John Wall in zijn eerste wedstrijd sinds 23 april 2021. Gooide 7 van de 7 en scoorde 15 punten in 24 minuten . “Voor hem draait het allemaal om ritme en ritme.
“Hij is als een machine, hij werkt aan zijn dingen, hij houdt zich aan wat hij wil doen. En hij beschouwt het eigenlijk als een training. Het lijkt erop dat hij niemand voor zich ziet. Het draait allemaal om hem. verdwijning of schietpartij.”
De driepunters van Leonard hebben geen ritme en hij slaat 1-uit-4 uit het veld. Maar hij maakte enkele belangrijke zetten, werd laat in het vierde kwartaal aangevallen door LeBron James en raakte een springer met minder dan een minuut te gaan nadat de Lakers in de tweede helft een voorsprong van 15 punten hadden gesloten. puntenbuffer.
'Ik heb dit eerder gedaan,' zei Leonard terwijl hij van de bank stapte. “Zo begon ik mijn carrière. Hier is hoe ik het mentaal benaderde. Ik deed alsof ik in de problemen zat en zodra ik in het tweede kwart tekende, was het tijd om te gaan basketballen.”
Leonard gaf toe dat hij dit weekend niet minstens één van de back-to-back-wedstrijden in Sacramento en thuis tegen Phoenix mag spelen.
“Je moet geleidelijk van minuut tot minuut spelen om de voorste kruisband te versterken”, zei Leonard. “Als je eenmaal het eerste spel van 38 minuten begint te spelen, kan het gemakkelijk zwakker worden, maar ik luister naar de dokter.
Wat betreft hoe lang hij van plan is om buiten de bank te spelen, zei Leonard dat hij zijn minuten wellicht moet verhogen tot ongeveer de 34,1 minuten die hij gemiddeld had in het seizoen 2020/21.
'Het gaat erom hoe mijn knie reageert', zei Leonard. “We zullen zien hoe het morgen gaat en dan in de loop van de tijd opbouwen en ik zal meer minuten beginnen toe te voegen en zodra ik klaar ben om 35 minuten te spelen – ik denk dat ik 33 minuten heb gespeeld als ik gezond ben – dat is ongeveer mettertijd zul je zien hoe ik begin.”

Posttijd: 03-nov-2022